В следващите два дни ще бъде подписан договорът между Централната избирателна

...
В следващите два дни ще бъде подписан договорът между Централната избирателна
Коментари Харесай

ЦИК подписва до дни договора за машините за гласуване

В идващите два дни ще бъде подписан договорът между Централната изборна комисия и фирмата-доставчик на машините за гласоподаване " Сиела Норма ". Това заяви представителят на комисията Таня Цанева като посочи, че контрактът не е подписан само по механически аргументи, съобщи БГНЕС.

" Изпълнителят е явен и той приготвя доставката на машини ", сподели представителят на ЦИК. Тя подчерта, че през днешния ден следва и среща на сътрудниците й с изпълнителната власт, на която да бъдат разисквани въпросите към методите на предпазване на устройствата.

На идните частични локални избори обаче, планувани за 28 февруари, изборната администрация няма да може да провежда машинен избор. " За тези избори няма да стигнат, само че за парламентарните уповавам се да има във всички посочени секции за гласоподаване ", добави Цанева.

Частични избори през февруари ще има в общо 12 обитаеми места, от които 2 общини – Мъглиж, Старозагорско и Баните, област Смолян. От през днешния ден стартира и регистрацията за тях, а „ Републиканци за България “ на Цветан Цветанов стана първата политическа мощ, внесла документите си.

Очаква се Министерство на здравеопазването да адресира до ЦИК и здравен протокол, по който комисията безвредно да провежда вота в изискванията на пандемия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР